22 november 2014
14:50

Livets Ord IF

Referat: Björklinge BK 01 - Livets Ord IF

Livets Ord för första gången och med bra resultat i ryggen visste vi att detta skulle kunna bli en tuff nöt att knäcka. LO startade fröjdigt och hade mest boll och vi hade fasligt svårt att komma in framför motståndarmålet.

Ganska få målchanser och ska man vara ärlig en lite tråkig period. Vi vinner skotten med 4-2 och på ett av Livets Ords få chanser sätter dom 1-0 på en inbågning som vi inte hänger med på. Vi försöker passa runt men fastnar ofta efter kanterna utan möjlighet att få in bollen i mitten. Vi behöver vara tydligare i passningsögonblicket och i mottagandet.

Andra perioden är vi mer aktiva och skapar betydligt mer. Ett friläge där Esther får en dubbelchans och Agnes med ett öppet mål som oturligt nog smiter strax utanför. Ett stolpskott som hördes ända ner till kyrkan ville inte heller gå in. Vi trummar ändå på bra utan att få till det i avslutet.

Som det ofta då blir kontrar LO och får ett frislag som Ellen räddar. När vi försöker få igång spelet igen så visar vi oss för dåligt, och Ellen rullar ut bollen utan att vi möter, vilket resulterar i ett friläge och vips 0-2. Sånt som händer. Känns inte rättvist och tack och lov så reducerar vi kvickt när Selma serverar Matilda en framspelning, och på något konstigt sätt letar sig bollen in och 1-2 som perioden slutar.
Ett framsteg spelmässigt utan att vi briljerar.

Tredje perioden kom vi överens om att börja ta i lite. Närkamper, passningar och framför allt i löpningarna. Det syntes dessutom att LO började bli trötta. 1-3 efter dryga minuten och det tände verkligen tjejerna på alla cylindrar. Nu började verkligen spelat att fungera. Snabba passningar och egna kloka beslut gjorde att vi tog över mer och mer. 10 skott i den avslutande perioden och radarparet Ida -Tilde fick till den perfekta injektion som vi behövde, 2-3.

Nu trummar vi på rejält och LO´s backar fick mycket att göra. 3-3 kvitteringen kom i den 8:e minuten på en soloraid av Linnea som nu var riktigt på hugget. Vi var inte nöjda och segermålet kom 2 minuter senare också den av Linnea på en jättefin osjälvisk passning av Ida.
Totalt sett ett rättvist resultat, men Livets Ord kommer många lag få problem med. Särskilt när dom spelar så där tajt och tätt. Väldigt svåra att komma in på. Många av våra tjejer gör en mycket bra match, speciellt i de 2 sista perioderna. Synd om Saga som inte mådde bra och missade matchen, men ändå från bänken.
Moa bra igen som back och Agnes väldigt aktiv på kanten. Alma gör sin bästa match så här långt och jag vet att hon kan bli en fantastisk back när hon vågar utmana lite mer också. Tildas första match och en positiv sådan.
Alla andra som inte är nämnda, stort plus och så ser vi fram emot matchen på söndag mot FBC.

Ni som inte kan vara med på någon av de matcher som återstår i år, skriv i gästboken så vi kan planera bättre då vi är många som vill spela. Fler vattenflaskor är beställda så alla får en varsin. Kommer nästa vecka.